Profesija: tehniķis

Interesē viss par un ap auto

Arhīvs
Maijs, 2024
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Ampera saņem augstāko novērtējumu drošības sistēmai
Publicēts 26. augustā, 2011.
Euro NCAP (Eiropas jauno automašīnu novērtēšanas programma) neatkarīgo speciālistu organizācija ir novērtējusi Opel Ampera drošību ar piecām zvaigznēm.

 

Pirmais Eiropas ražotāja radītais elektriskais automobilis, kas pilnībā atbilst ikdienas vajadzībām, saņēmis maksimālo drošības novērtējumu, tādējādi pievienojoties citiem Opel modeļiem, kurus testējuši Euro NCAP. Opel Ampera pat pārsniedza nepieciešamo punktu skaitu nevainojamam novērtējumam pasažieru, bērnu un kājāmgājēju aizsardzībai, kā arī drošības sistēmu kategorijā. Piecdurvju sedans sasniedza augstāko novērtējumu arī sānu sadursmes testos.

Kopš 2009. gada sānu sadursmes tests ir obligāts, un Ampera ir pirmā automašīna, kas ieguvusi maksimālo punktu skaitu tajā. Testa laikā automobilis ar ātrumu 29 km/h sāniski tiek virzīts pretī stabam, tādējādi simulējot sadursmi ar koku. Pasažieri ir pasargāti, pateicoties Ampera triecienizturīgajai un stingrajai virsbūves pamata struktūrai. Par drošību sadursmes laikā rūpējas ārkārtīgi izturīgā pasažieru kabīne, kas veidota, lai avārijas gadījumā nodrošinātu iespējami mazāko deformāciju un saglabātu pietiekami daudz telpas izdzīvošanai. Lai samazinātu trieciena spēku, priekšējā, abu sānu un aizmugurējā daļa ir aizsargāta ar enerģiju absorbējošām zonām, kas kontrolēti deformējas.

Pēc sadursmju testiem tika pārbaudīta arī automašīnas elektriskā drošība. Ampera modeļa baterija, kas sevī apvieno 288 prizmas formas litija jonu baterijas šūnu deviņās sekcijās, ir novietota automašīnas centrā, un transportlīdzekļa struktūra ir veidota ap to. Baterija ir prasmīgi pasargāta gan no frontālas, gan no sānu sadursmes, avārijas rezultātā nodrošinot tās palikšanu savā vietā. Drošības nolūkos, lai kritiskā situācijā izvairītos no strāvas trieciena, glābšanas dienesti viegli var atvienot automobiļa bateriju.

Piecdurvju Ampera tirgū būs pieejams šā gada beigās un ir pietiekami plašs četriem pieaugušajiem un viņu bagāžai. Automobilim ir 111 kilovatu jeb 150 zirgspēku  elektromotrs, kuru baro 16 kWh litija jonu baterija. Atkarībā no ceļa seguma, braukšanas tehnikas un temperatūras, 40 līdz 80 km var veikt, izmantojot tikai elektrisko motoru un neradot kaitīgās emisijas. Savukārt, ja baterijas enerģijas resurss tiek izsmelts, automātiski pieslēdzas iekšdedzes dzinējs, kurš veic ģeneratora funkcijas un nobraucamo attālumu pagarina vēl par 500 kilometriem.

Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: