Profesija: tehniķis

Interesē viss par un ap auto

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Batons uzvar četras stundas ilgajā Kanādas GP izcīņā
Publicēts 13. jūnijā, 2011.
Dramatiskās Pirmās formulas (F-1) sezonas septītā posma - Kanādas "Grand Prix" - sacensībās, kas ilga četras stundas, svētdien dramatiskā cīņā uzvarēja "McLaren-Mercedes" komandas britu pilots Džensons Batons.

 

Sacīkšu pirmajā stundā sportisti lielākoties brauca slapjā trasē aiz drošības mašīnas, turpinājumā sacīkste uz divām stundām tika pārtraukta, bet ceturtā stunda aizritēja aizraujošā cīņā.

Batons sacīkšu pēdējā aplī apsteidza pagājušās sezonas pasaules čempionu un pašreizējo kopvērtējuma līderi vācieti Sebastjanu Fetelu no "Red Bull" komandas. Savukārt trešais finišēja Fetela komandas biedrs Marks Vēbers, kurš dažus apļus pirms finiša apsteidza leģendāro vācieti Mihaelu Šūmaheru no "Mercedes GP" vienības.

Šūmaheram no rokām izslīd vieta uz pjedestāla

Līdz ar to Šūmahers pēc karjeras atsākšanas pusotras sezonas laikā joprojām vēl nav spējis tikt uz goda pjedestāla.

Piektais finišēja "Renault" komandas krievu pilots Vitālijs Petrovs, kuram sekoja "Ferrari" komandas pilots Felipe Masa un "Sauber" vienības pilots Kamui Kobajaši.

Astotajā vietā ierindojās Haime Algesvari no "Toro Rosso" vienības, bet vēl pie punktiem tika arī pieredzējušais "Williams" pilots Rubens Barikello un otrs "Toro Rosso" pārstāvis Sebastjans Buemī.

Kā jau iepriekš tika prognozēts, svētdien Monreālā jau no agra rīta valdīja lietaini laika apstākļi, tāpēc sacīkstes tika uzsāktas aiz drošības mašīnas.

Tomēr pēc pāris apļiem drošības mašīna devās boksos. Sportisti pāris minūtes cīnījās, bet astotajā aplī savas agresivitātes dēļ kārtējo reizi cieta brits Lūiss Hamiltons, kurš sadūrās ar savu tautieti un komandas biedru Batonu.

Hamiltons izraisa sadursmi ar komandas biedru

Pēc šī incidenta Hamiltonam nācās izstāties, bet Batonam komandas radio vien iebļauties "Ko viņš dara?".

Kā ziņots, iepriekšējā posmā Monako Hamiltons agresivitātes dēļ izraisīja divas sadursmes.

Turpinājumā uz desmit minūtēm atkal drošības mašīna atradās braucēju rindas priekšgalā, tad vēlāk aptuveni tikpat ilgu laiku notika braukšana bez drošības mašīnas. Tomēr drīz vien drošības mašīna atkal atgriezās trasē un 25.aplī tika nolemts sacīkstes apturēt.

Apturēšanas brīdī tika prognozēts, ka pēc aptuveni 20 minūtēm lietus kļūs mazāks, kas ļautu atsākt sacīkstes. Vēlāk prognozes tika pagarinātas vēl uz 20 minūtēm un pēc tam vēl vairāk - sacīkste atsākās vien pēc divām stundām.

Lielākie zaudētāji - Fetels un Šūmahers

Pēc atsākšanās vēl desmit apļi aizritēja aiz drošības mašīnas, bet turpinājumā praktiski visa sacīkste bija ļoti aizraujoša, kurā par lielākajiem zaudētājiem var nosaukt Fetelu un Šūmaheru.

F-1 čempionāta kopvērtējumā pēc sešiem posmiem pārliecinošu līderpozīciju ar Fetels ar 161 punktu saglabāja Fetels, bet uz otro vietu ar 101 punktu pakāpās Batons. Trešais ar 94 punktiem ir Vēbers, bet Hamiltons ar 85 punktiem atkrita uz ceturto pozīciju.

Tikmēr Konstruktoru kausā līderi ar 255 punktiem ir "Red Bull", bet pie 186 punktiem tikusi "McLaren-Mercedes" komanda. Labāko trijnieku noslēdz "Ferrari" komanda, kas sešos posmos tikusi pie 101 punkta.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: