Profesija: tehniķis

Interesē viss par un ap auto

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
BMW atslēga kļūst par maksāšanas līdzekli
Publicēts 22. martā, 2011.
Ar vārdiem Connected Drive BMW apzīmē jaunu sistēmu, kas BMW vadītājam paver krietni plašākas saziņas iespējas.

Runa ir par BMW automobiļu atslēgu, kas kalpo ne tikai mašīnas atslēgšanai un iedarbināšanai, bet arī kā kaut kas pavisam neierasts, piemēram, vilciena elektroniskā biļete.

"Pieņemsim, ka man šovakar jābrauc uz Berlīni. Biļeti uz vilcienu es varu nopirkt, neizkāpjot no automašīnas. Tas pats par sevi nav nekas jauns. Jaunums ir tas, ka elektronisko biļeti mēs varam noglabāt atslēgā. Mēs iekāpsim Minhenes centrālajā stacijā un izkāpsim Berlīnes centrālajā stacijā. Te parādās informācija par darījumu, brauciena cenu un ilgumu. Biļete ir gatava, tā tiek lejuplādēta un saglabāta atslēgā. Stacijā es varēšu doties tieši uz vilcienu, un konduktors varēs pārbaudīt manu biļeti pēc atslēgas," norāda BMW pārstāvis.

Tomēr vilciena biļete nav vienīgais, ko elektroniskā veidā var saglabāt BMW atslēgā. Tā var kalpot arī viesnīcas numuriņa durvju koda ierakstīšanai.

"Ja es dodos uz svešu pilsētu, sistēma ļauj man rezervēt viesnīcas istabu par speciālajām BMW cenām. Istabas kods tiek lejuplādēts un saglabāts atslēgā. Es varu doties uz viesnīcu un bez reģistrēšanās doties tieši uz istabu," - tā BMW pārstāvis Verners.

Ar BMW atslēgu var arī apmaksāt viesnīcas pakalpojumus vai iegādāties bulciņu

Kad nakts viesnīcā pārlaista un dienas kārtībā nav paredzēta atgriešanās, ir jādodas uz recepciju, lai norēķinātos par pakalpojumu. Domājat, ka vienīgā iespēja, kā to paveikt, ir maksājumu karte vai skaidra nauda? Nebūt ne, arī šeit var izmantot BMW atslēgu, jo tajā izmantotā Near Field Communication (NFC) sistēma, ko aizvien biežāk sastapsim arī viedtālruņos, nodrošina datu apmaiņu 5-10 centimetru attālumā un ļauj norēķināties īpašā Pay Pass terminālā.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: