Profesija: tehniķis

Interesē viss par un ap auto

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
BMW rodsters VisionConnectedDrive
Publicēts 11. februārī, 2011.
Jau vēstījām, ka BMW uz Ženēvu vedīs jaunu konceptauto, kura galvenā sūtība ir parādīt informācijas apmaiņas tehnoloģijas attīstības virzienu un tempus.

Ženēvas auto izstādē, kas durvis vērs jau 1. martā, taču publiski būs pieejams no 3. marta, BMW prezentēs konceptauto VisionConnectedDrive.

 

Protams, var uzskatīt, ka auto demonstrē BMW dizaina attīstības virzienu, taču šajā gadījumā galvenais uzsvars likts uz vēlmi parādīt jaunākos sasniegumus un idejas vadītāja atbalsta sistēmu jomā. Tā, piemēram, konceptauto ir 3D head-up displejs, kura virtuālie rādījumi pārklāj reālo vidi un, nenovēršot vadītāja uzmanību, palīdz viņam orientēties apvidū vai arī, piemēram, labāk izceļ apdraudējumu, lai vadītājs varētu veiklāk un adekvātāk reaģēt.

Arī pasažieris varot iesaistīties braukšanas procesā - viņa rīcībā ir atsevišķs ekrāns, kurā bez izklaidējoša rakstura satura iespējams iespējams iegūt arī navigācijas iekārtas atainojumu. Tādējādi pasažieris var iejusties stūrmaņa lomā un atlasīt vadītājam nepieciešamo informāciju pēc saviem ieskatiem, nosūtīt uz instrumentu paneli.

Tāpat konceptauto demonstrējot, cik interesanta būs braukšana dažādiem tīkliem pieslēgtā mašīnā un cik droša tā būs, pateicoties daudzajiem sensoriem priekšējos un aizmugurējos lukturos, kā arī antenām sānu atpakaļskata spoguļu vietā.

Informācijas par VisionConnectedDrive piedziņas tehniku nav, taču BMW norāda, ka par konceptauto vairāk informācijas var iegūt interneta vietnē www.visionconnecteddrive.de. Tā gan pagaidām īsti nestrādā.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: