Profesija: tehniķis

Interesē viss par un ap auto

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
BMW X3 saņem piecas zvaigznes EuroNCAP testos
Publicēts 30. augustā, 2011.
Jaunais "sports activity" automobilis BMW X3 saņēmis piecas zvaigznes jeb augstāko novērtējumu Euro NCAP sadursmju testā, informēja BMW automobiļu dīleris WESS Select.

 

Auto, kura vadāmība un daudzveidība to padara par vienu no līderiem savā segmentā, ir arī labs piemērs drošības ziņā. Jaunākajā Euro NCAP sadursmju testā BMW X3 ir saņēmis visaugstāko novērtējumu - 5 zvaigznes. Otrās paaudzes Sports Activity Vehicle klases automobilis BMW X3 saņēma maksimālo novērtējumu jaunu automobiļu testā, pateicoties tā plašajam standarta drošības aprīkojuma klāstam un efektīvajai pasažieru un vadītāja aizsardzībai dažādu veidu sadursmēs.

Jaunajam X3 ir īpaši stabila virsbūves konstrukcija, un spēki, kas sadursmes brīdī iedarbojas uz šo transportlīdzekli, tiek vienmērīgi novirzīti pa noteiktām slodzes pārneses trajektorijām, un tos absorbē plašas deformācijas zonas. Tādējādi pasažieru nodalījums pilda savu kā izdzīvošanas telpas funkciju pat smagās sadursmēs.

Standarta drošības aprīkojums jaunā BMW X3 iekšpusē ietver priekšējos, sānu un logu-galvas gaisa spilvenus, kas pasargā no savainojumiem gan vadītāju, gan pasažierus. Standarta aprīkojumā ir iekļauti arī drošības jostu aizturu spriegotāji un jostu spēka ierobežotāji priekšējiem sēdekļiem un ISOFIX sistēmas aizmugurējos sēdekļos bērnu sēdeklīšu piestiprināšanai, kā arī priekšējā pasažiera gaisa spilvena deaktivizācijas iespēja. Aiztures sistēmas kontrolē centrālā drošības elektronika, kas ņem vērā negadījuma veidu un smagumu, lai katrā gadījumā aktivizētu visefektīvāko aizsargaprīkojumu.

Izvērtējot sadursmju testu rezultātus, novērtētāji secināja, ka jaunais BMW X3 garantē pasažieru un vadītāja augstu drošības līmeni visos sēdekļos. Tā stabilais pasažieru nodalījums nodrošina gan vadītāja, gan pasažieru vispārēju aizsardzību pret savainojumiem frontālās sadursmēs neatkarīgi no personas auguma un tās sēdekļa novietojuma. Šajā ziņā šim Sports Activity Vehicle tika piešķirts izcils vērtējums par aptuveni pusotru gadu vai 18 mēnešus vecu bērnu aizsardzību, ja bērni atrodas to vecumam atbilstoša izmēra sēdeklīšos. Tāpat arī sānu trieciena aizsardzības ziņā BMW X3 tika piešķirts maksimālais iespējamais punktu skaits.

Jaunais BMW X3 arī saņēma izcilu novērtējumu par tā aktīvo drošības aprīkojumu. Sports Activity Vehicle standartaprīkojumā ir iekļauta dinamiskās stabilitātes kontroles (DSC) sistēma, kas ir piesaistīta BMW xDrive inteliģentajai pilnpiedziņai. Pateicoties plašajam funkciju klāstam, tostarp bremzēšanas asistenta, līkumu bremzēšanas kontroles un vilces režīma DTC (Dynamic Traction Control) funkcijai, dinamiskās stabilitātes kontrole nodrošina viegli kontrolējamu un drošu vadāmību pat sarežģītās vadīšanas situācijās. BMW X3 papildu standarta aprīkojums ietver riepu defektu indikācijas funkciju, kas laikus brīdina vadītāju par spiediena zudumu jebkurā atsevišķā riepā.

NCAP (jaunu automobiļu novērtēšanas programmas) testu procedūra tiek uzskatīta par vienu no pasaulē visprecīzākajiem testiem, kuros pārbauda jaunus transportlīdzekļus. Euro NCAP tests ir sadursmju drošības etalons, ko visā Eiropā ir atzinušas valdības, automobiļu klubi un patērētāju apvienības. Testa profils citu aspektu starpā ietver frontālu sadursmi, sānu sadursmi un sānu triecienu pret tērauda stabu. Kopš 2009. gada tiek ņemtas vērā elektroniskās drošības funkcijas, kā arī papildu savainojuma riski dažādu veidu sadursmēs.

Pagājušā gadā drošības testēšanas institūts Euro NCAP (Eiropas jaunu automobiļu novērtēšanas programma) šo Minhenes augstākās klases automobiļu ražotāju atzinīgi novērtēja, piešķirot īpašu balvu par BMW Assist Advanced eCall - uzlaboto neatliekamās palīdzības izsaukšanas sistēmu ar automātisku atrašanās vietas un negadījuma smaguma noteikšanas iespēju, kas arī ir pieejama jaunajiem BMW X3.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: