Profesija: tehniķis

Interesē viss par un ap auto

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
CSDD velobraucējiem sabiedriskā transporta joslas negrib dot
Publicēts 10. aprīlī, 2011.
Eksperimentālā kārtā vasaras mēnešos sabiedriskā transporta braukšanas joslas ļaut izmantot arī velosipēdistiem nav nepieciešamība, biznesa portālam "Nozare.lv" skaidroja Ceļu satiksmes un drošības direkcijā (CSDD).

"Attiecībā par sabiedrisko joslu izmantošanu esam jau savu viedokli pauduši gan CSDD padomes sēdē, gan citur, uzskatot, ka šādam izņēmumam ir jābūt argumentētam ar stipriem argumentiem. Eiropas valstu praksē šādi izņēmumi netiek paredzēti - sabiedriskā transporta josla tikai sabiedriskajam transportam," norādīja direkcijā.

CSDD pārstāvji skaidro, ka pirms kāda laika bija diskusija arī ar invalīdus pārstāvošajām organizācijām, proti, ļaut invalīdu transportu laist pa sabiedriskā transporta joslu tādām personām, kuras ilgi nevar atrasties transportlīdzeklī, bet, "izskatot jautājumu pēc būtības, jo īpaši patlaban, kad nav satiksmes sastrēgumu, izņemot gadījumus, ja ir noticis kāds ceļu satiksmes negadījums, invalīdus pārstāvošās organizācijas arī ļoti korekti uztvēra mūsu argumentus un citu valstu praksi, kā arī reālo nepieciešamību ieviest patlaban izņēmumus".

Kā ziņots, Rīgas pašvaldība gatavojas vērsties valdībā ar lūgumu mainīt Ministru kabineta noteikumus, lai šogad eksperimentālā kārtā vasaras mēnešos sabiedriskā transporta braukšanas joslas ļautu izmantot arī velosipēdistiem.

Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: