Profesija: tehniķis

Interesē viss par un ap auto

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
FOTO: Likumpārkāpēji cigaretes slēpj sausajās brokastīs un automašīnas gaisa spilvena nodalījumā
Publicēts 14. maijā, 2010.
Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk – VID) darbinieki pagājušās nedēļas nogalē, veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas – Baltkrievijas un Latvijas – Krievijas robežas, novērsa mēģinājumu nelegāli ievest 2800 dažādu marku cigaretes ar Baltkrievijas un Krievijas akcīzes markām, kuras likumpārkāpēji bija centušies noslēpt gan pārtikas produktu pakās, gan zem apģērba, gan automašīnas drošības gaisa spilvena nodalījumā.

Sestdien, 8. maijā, agrā rīta stundā Silenes muitas kontroles punktā caur „zaļo joslu” iebrauca automašīna „Audi”, kuru vadīja kāds Latvijas pilsonis. VID darbinieki uz aizdomu pamata nolēma automašīnu novirzīt fiziskās kontroles veikšanai. Fiziskā kontrole tika veikta sadarbībā ar Valsts robežsardzi, un, izmantojot metāla detektoru, tika konstatēts, ka zem automašīnas vadītāja apģērba ir paslēptas cigaretes. Ar līmlenti ap jostas vietu automašīnas vadītājs bija piestiprinājis 40 cigarešu paciņas jeb 800 cigaretes „Premjer” ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Tās pašas dienas vakarā Terehovas muitas kontroles punktā caur „zaļo joslu”, nesot sporta somu, ienāca kāds 19 gadus vecs kājāmgājējs. VID darbinieki jaunietim uzdeva jautājumu, vai viņam nav kādas deklarējamas preces, uz ko viņš atbildēja noliedzoši. Taču likumsargiem radās aizdomas, ka tā nav taisnība. Persona tika novirzīta padziļinātās fiziskās kontroles, kuras laikā pārbaudīja arī somas saturu, veikšanai. Somā atradās arī divas iepriekš atvērtas griķu paciņas „Prosto”, kā arī sauso brokastu spilventiņu ar biezpiena un melleņu pildījumu iepakojums. Atverot pārtikas preču iepakojumus, VID darbinieki atklāja cigaretes- 320 cigaretes jeb 16 paciņas „More”, 200 cigaretes jeb 10 paciņas „Prima” un 100 cigaretes jeb piecas paciņas „Maksim” ar Krievijas Federācijas akcīzes markām.

Savukārt svētdienas vakarā Grebņevas muitas kontroles punktā caur „zaļo joslu” iebrauca automašīna „Volkswagen”. Sadarbībā ar Valsts robežsardzi tika veikta automašīnas pārbaude, kuras laikā atklājās, ka drošības gaisa spilvena nodalījumā ir paslēptas cigaretes- 800 cigaretes jeb 40 paciņas „Bayron”, 200 cigaretes jeb 10 paciņas „Chesterfield”, 200 cigaretes jeb 10 paciņas „Winston Lights Menthol” un 200 cigaretes jeb 10 paciņas „Winston Lights” ar Krievijas Federācijas akcīzes markām.

Visos gadījumos tika sastādīti administratīvo pārkāpumu protokoli pēc Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 panta par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā, noslēpjot preces no kontroles, vai tās nedeklarējot. Cigaretes, kas pārsniedza atļauto ievešanas daudzumu, proti, 40 cigaretes reizi diennaktī, tika izņemtas un novietotas muitas punktu aizturēto preču noliktavā līdz lietu izskatīšanai.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: