Profesija: tehniķis

Interesē viss par un ap auto

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Hamiltons noskatījis Red Bull komandu
Publicēts 14. jūnijā, 2011.
Pirmās formulas (F-1) čempionāta komandas "McLaren-Mercedes" britu pilots Lūiss Hamiltons svētdien ticies ar citas komandas "Red Bull" vadītāju Kristianu Horneru.

Kāds avots ziņo, ka Hamiltons vairākas stundas pēc lietainās Kanādas "Grand Prix" izcīņas, kurā viņš agresīvas braukšanas rezultātā sadūrās ar savu tautieti un komandas biedru Džensonu Batonu, atradies "Red Bull" komandas boksos.

Kā ziņots, Batons izcīnīja uzvaru četru stundu garajās Kanādas "Grand Prix" sacensībās, bet Hamiltons izstājās.

26 gadus vecais britu pilots ar Horneru aizvadījis privātu tikšanos, kas ilgusi aptuveni 15 minūtes, taču, kad Hamiltonam par to jautāja, viņš teica, aizvadīta "sociāla apspriede".

Hamiltons vēlas karjeras turpinājumu spēcīgā komandā

Hamiltonam līgums ar "McLaren-Mercedes" komandu ir līdz 2012.gadam, un viņš vienmēr teicis, ka savu pilota karjeru vēlas noslēgt spēcīgā komandā.

Tāpat jau ilgāku laiku tiek baumots, ka Hamiltons varētu pamest savu tagadējo vienību un pievienoties "Red Bull", kurā startē viņa sīvākais konkurents un aizvadītās sezonas čempions Sebastjans Fetels, lai varētu cīnīties par čempiona titulu ar konkurētspējīgu mašīnu.

McLaren grūtības ar konkurētspēju

Iemesls, kāpēc 2008.gada pasaules čempions Hamiltons varētu gribēt pamest "McLaren-Mercedes" komandu ir, jo šosezon tai esot problēmas sagatavot konkurētspējīgu sacīkšu mašīnu, kā arī attīstīt citas tehnoloģijas. Neskatoties uz to, viņa pārstāvētā vienība tāpat šajā sezonā spējusi izcīnīt divas uzvaras.

Kā ziņots, otram "Red Bull" pilotam Markam Vēberam līgums beidzas pēc šīs sezonas, taču komandai ir iespēja to pagarināt uz vēl vienu sezonu. Līdz ar to Vēbers varētu būt Hamiltona aizvietotājs "McLaren-Mercedes" komandā gadījumā, ja brits pārceltos uz "Red Bull".

Iepriekš bija izskanējušas baumas, ka 2008.gada pasaules čempions varētu pievienoties "Ferrari" komandai, taču tā noslēdza ilgtermiņa līgumu ar Fernando Alonso.

"McLaren-Mercedes" komandas vadītājs Martins Vitmāršs jūt līdz Hamiltona neveiksmēm Monako un Monreālas "Grand Prix" izcīņās, kurās viņš savas agresīvās braukšanas dēļ piedzīvoja avārijas.

"Es domāju, ka Hamiltonam tagad ir neveiksmju sērija, taču viņam jābūt tādam pilotam, kāds viņš ir. Esmu pārliecināts, ka Hamiltons ir sarūgtināts, bet viņš priecājas par komandas uzvaru," teica Vitmaršs.

Septiņkārtējā čempiona atbalsts

Tāpat Lielbritānijas pilotu atbalstīja arī septiņkārtējais F-1 čempions Mihaels Šūmahers un viņa pārstāvētās komandas "Mercedes GP" priekšnieks Norberts Haugs.

"Viņš ir labs braucējs un mans draugs, tāpēc viņu nekritizēšu. Mēs viņu atbalstām," teica Haugs. "Ir tādi periodi, kuros neveicas, taču tas pāries. Protams, ka viņš tagad tiek kritizēts, bet tas padarīs Hamiltonu stiprāku."

Kā ziņots, Hamiltona braukšanas stilu asi kritizēja bijušais F-1 pasaules čempions Nikijs Lauda.

Čempionāta kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem Hamiltons ar 85 punktiem atrodas ceturtajā vietā.

Tikmēr pārliecinošā līderpozīcijā pašlaik ar 161 punktu atrodas pagājušās sezonas pasaules čempions vācietis Sebastjans Fetels no "Red Bull" komandas. Otrais ar 101 punktu ir Batons, bet trešajā vietā ar 94 punktiem atrodas Fetela komandas biedrs austrālietis Marks Vēbers.

Nākamais posms notiks 26.jūnijā, kad Valensijas trasē Spānijā risināsies Eiropas "Grand Prix" izcīņa.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: