Profesija: tehniķis

Interesē viss par un ap auto

Arhīvs
Maijs, 2024
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Jaguar mainīs dizainu
Publicēts 6. septembrī, 2010.
Parīzes auto šovā, kurš mediju pārstāvjiem un auto industrijas profesionāļiem būs atvērts jau septembra beigās, bet parastajiem skatītājiem durvis vērs tikai oktobra pirmajās dienās, Jaguar prezentēs sporta kupejas koncepciju, kas parādīs gaidāmas izmaiņas zīmola dizaina valodā.

 

Parīzes auto šovā Jaguar prezentēs XK izmēru automobili, bet ar tikai divām sēdvietām un jūtamām retro stilistikas iezīmēm ārējā dizainā. Ar šo auto, kas gan ražošanā nenoāks, britu uzņēmums sāks dizaina maiņas procesu, kas iepriekšējo reizi notika pirms apmēram pieciem gadiem, kad virsroku guva Jana Kaluma sportiski agresīvais stils un Jaguar sāka izlaist jaunāko XK kupeju. Laika gaitā dizaina valoda iemiesojās pilnīgi jaunajā modelī XF, kā arī markas flagmanī XJ, kurš dienas gaismu ieraudzīja tikai pagājušajā gada vidū.

Kā norāda AutoWeek, lielākais klupšanas akmens jaunā dizaina virziena izstrādē bijis radiatora režģa forma. Pēc galvenā dizainera Jana Kaluma vārdiem, esot grūti klasisko ovālo resti, kāda bija sešdesmito gadu E-Type kupejai, izstaipīt atbilstoši lielo modeļu vajadzībām, nezaudējot proportcijas. Tādēļ Jaguar izvēlējies pārmaiņas un turpmāk visiem jaguāriem būs XF un XJ raksturīgais, salīdzinoši augstais režģis.

 

Pagaidām tas arī viss par britu zīmola dizaina izmaiņām - atliek vien sagaidīt Parīzes auto šovu un konceptautomobiļa pirmizrādi. Tad arī uzzināsim vairāk par piedziņas tehnoloģijām, ko tuvākajos gados Jaguar sāks izmantot savos auto. Pēc AutoWeek informācijas konceptauto būs aprīkots ar V6 iekšdedzes dzinēju (iespējams, apgādātu ar turbopūti), elektromotoru un astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu. 

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: