Profesija: tehniķis

Interesē viss par un ap auto

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Jaunā Mercedes-Benz B klase
Publicēts 25. augustā, 2011.
Mercedes-Benz prezentējis kompaktās B klases modeļa jauno paaudzi, kas, pēc kompānijas teiktā, ir pirmais auto Mercedes vēsturē, kurā pēc modeļu maiņas veikti tik apjomīgi uzlabojumi.

 

B klases automobiļos pēc paaudžu maiņas būs jauns četru cilindru benzīna turbo dzinējs ar degvielas tiešo iesmidzināšanu, jauns dīzeļdzinējs, jauns divu sajūgu "automāts" un jauna manuālā pārnesumkārba, kā arī virkne jaunu atbalsta un drošības sistēmu. Un ieguvējs no tā būs patērētājs, turklāt viņa rīcībā tiks nodots auto ne tikai ar zemu degvielas patēriņu un CO2 izmešu daudzumu, bet arī labām gaitas īpašībām un plašu salonu, lai arī auto ir tikai 4359 mm garš un par veseliem pieciem centimetriem zemāks nekā priekšgājējs, tiesa, to kompensē par 8,6 centimetriem attiecībā pret ceļu pazemināti sēdekļi un mainīta to konstrukcija, kuras dēļ vietas kājām aizmugurē ir pat vairāk nekā S un E klasē.

Kompaktā automobiļa ārējais dizains aizvien ir pazīstams, taču tas tiek pasniegts jaunā formā, jaunās niansēs, turklāt tās B klasi ne tikai pielīdzina citiem jaunās paaudzes "mersedesiem", bet arī būtiski uzlabo aerodinamiku, kas esot viena no labākajām šajā tirgus segmentā. Standarta versijā B klases aerodinamiskās pretestības koeficients ir 0,26, savukārt, ja izvēlas versiju ar opcionālo eko paketi, rādītājs noslīd līdz 0,24.

B klases aprīkošanai paredzēti Mercedes-Benz izstrādāti jauni benzīna un dīzeļdzinēji, kā arī transmisijas. 1,6 litru benzīna motors būs pieejams divās versijās ar 122 (modelis B 180) un 156 (modelis B 200) zirgspēku jaudu un attiecīgi 200 un 250 ņūtonmetru griezes momentu, kas pieejams jau no 1250 apgriezieniem minūtē.

Dīzeļdzinēju frontē sākotnēji būs sastopams 1,8 litru agregāts ar 109 ZS (B 180 CDI) un 136 ZS (B 200 CDI) un attiecīgi 250 un 300 Nm griezes momentu. Var atzīmēt, ka visi B klases automobiļi neatkarīgi no motorizācijas sērijveidā tiks apgādāti ar dzinēja start/stop sistēmu.

Kā minēts iepriekš, B klase atšķirsies arī ar modernām atbalsta sistēmām. Piemēram, sērijveidā kompaktais auto iegūs uz radara rādījumiem bāzētu sistēmu, kas brīdinās par sadursmes draudiem un nepieciešamības gadījumā sagatavos bremžu sistēmu avārijas bremzēšanai. Piedevām līdz ar paaudžu maiņu B klasei būs pieejama arī Pre-Safe sistēma, kas kritiskās situācijās, ja sensori fiksē netipiskas laterālas kustības un paātrinājumus, kas varētu liecināt par apgāšanās draudiem, nospriego drošības jostas, aizver logus un lūku, kā arī maksimāli efektīvas braucēju aizsardzības nolūkā noregulē elektriski bīdāmos sēdekļus.

Jaunās Mercedes-Benz B klases pasaules pirmizrāde notiks Frankfurtes auto šova ietvaros, un ap to laiku gaidāms arī vairāk informācijas par dažādo modifikāciju dinamikas, patēriņa un citiem potenciālos pircējus interesējošajiem datiem.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: