Profesija: tehniķis

Interesē viss par un ap auto

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
LAF Krosa komisija uzaicina pilnpiedziņas auto braucējus
Publicēts 6. jūlijā, 2011.
Latvijas Automobiļu federācijas Krosa komisija uzaicina iesaistīties savās rindās tos potenciālos sportistus, kuri vēlas izmēģināt spēkus autokrosā, rallijkrosā un folkreisā, gan ziemā, gan vasarā. Latvijā ir daudz nu jau neizmantotu vecāka gada gājuma sportam sagatavotu pilnpiedziņas automašīnu. Krosa sporta veidi ir iespēja tos atdzīvināt!

 

Līdz ar rallija un rallijsprinta tehnisko progresu sētmalēs un garāžās iegūluši daudzi auto, piemēram, leģendārie Audi Quattro automobiļi, kas aprīkoti ar spēcīgiem, drošiem karkasiem. Šādas mašīnas lieti noderētu dalībniekiem, lai startētu krosa sacensībās. Turklāt iespējas ir ļoti plašas.

Sākot ar 2011. gadu, līdzšinējā Latvijas čempionāta aizmugures piedziņas Open klase papildināta ar pilnpiedziņas auto braukšanas iespējām. Šo jaunumu steidz izmantot sprinta un standartauto sacīkšu speciālists Ints Jeršovs, kurš piekritis šogad aizvadīt pilnpiedziņas integrēšanas eksperimentu, lai nākamajās sezonās 4WD mašīnu cīņu ar Open prototipiem padarītu līdzvērtīgāku un interesantāku. Ienākot Open klasē, sportistam ir iespējas cīnīties par Latvijas čempiona titulu, aizvadīt atraktīvas sacensības daudzu skatītāju klātbūtnē.

Vēl viena LAF Krosa komisijas piedāvātā iespēja ir rallijkross. Pilnpiedziņas klase jau vēsturiski ir NEZ rallijkrosa čempionāta sastāvdaļa, turklāt Baltijā šā seriāla sacīkstes katru gadu ir vismaz divas, dažbrīd pat trīs.

Iespēju startēt ar pilnpiedziņu rallijkrosā izmantojuši Jeršovs, Kārlis Goldmanis un citi. Turklāt rallijkrosā kopš šā gada izveidota Latvijas kausa izcīņa. Tā vēl ir attīstības stadijā, jo jāpapildina klašu dalībnieku skaits. Tomēr 4WD automašīnas var stāties uz starta jebkurā brīdī, kaut nākamajos posmos jūlija nogalē Lietuvā un Rīgā.

Pilnpiedziņas automašīnas ir ļoti aizraujošs pārvietošanās līdzeklis ziemas autosportā. Tā kā ziemā tiek rīkota Ziemas kausa izcīņa autokrosā un folkreisā, ir gandrīz droši, ka ziemā būs piecas, sešas sacīkstes, kurās skatītājus ar izrādi sildītu ne tikai vienas ass piedziņas automašīnas, bet arī pilnpiedziņas braucēji. Turklāt, ja pilnpiedziņas klasē iesaistītos daudz dalībnieku, tā noteikti būtu interesants papildinājums arī vasaras folkreisa sacensībās.

Uz krosa tipa cīņām aicināts jebkurš 4WD entuziasts, ne tikai ar gados vecākām, bet arī modernām automašīnām. Ja jūsu mīļais kaujas zirgs jau vairākus gadus nekustīgs stāv garāžā vai tiek kustināts tikai pāris reižu ziemas sezonā, tad apsveriet domu iesaistīties nopietnās, augsta ranga cīņās krosa sporta veidos!

Jebkuru informāciju par šo tēmu varat saņemt LAF Krosa komisijā, autokross@laf.lv, +371 29264457 (komisijas vadītāja Inta Ulme), vai www.autocross.lv!


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: