Profesija: tehniķis

Interesē viss par un ap auto

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Liepājā ierosina legalizēt marihuānu
Publicēts 23. decembrī, 2009.
Viens no pamanāmākajiem pašmāju interneta vides aktīvistiem Māris Pazars savā blogā nācis klajā ar ierosinājumu Liepājā legalizēt marihuānas lietošanu, kas varētu kļūt par Latvijas tūrisma attīstības stūrakmeni.

Veidot plašo un labi argumentēto marihuānas legalizācijas rakstu interneta aktīvistu esot pamudinājusi bijušā premjerministra Ivara Godmaņa plašu popularitāti iekarojusi runa pirtī, kas skatāma video vietnē YouTube, kā arī Nīderlandes narkotiku politika un atsevišķi līdz šim ne visai veiksmīgi realizētie mēģinājumi popularizēt Latviju kā interesantu ceļojuma mērķi tūristiem.

Pazars, izvērtējot dažādus faktorus, nācis pie secinājuma, ka Liepāja kā vieta, kur atļaut marihuānas lietošanas, būtu piemērota vairāku nosacījumu dēļ - gan tās atrašanās vietas dēļ, gan pilsētas izmēra un infrastruktūras dēļ.

Marihuānas legalizācijas aizstāvis vērtē, ka viens no lielākajiem Liepājas plusiem ir pludmales tuvums, kā arī attīstītā kultūras dzīve, kas veidojusies, pateicoties pludmales festivāla Baltic Beach Party organizētājiem un Latvijas Pirmās rokkafejnīcas īpašniekiem brāļiem Mediņiem, kā arī enerģiskajam dāņu uzņēmējam Stīnam Lorencam, kurš Liepāja izveidojis Fontaine viesnīcu un klubu ķēdi.

Tāpat Liepājā esot pietiekami attīstīta infrastruktūra, kas nodrošina šīs pilsētas pieejamību ne tikai ar automašīnām, bet arī pa jūras un gaisa ceļiem, jo pilsētā ir gan osta, gan starptautiskā lidosta.

"Viens no idejai labvēlīgajiem aspektiem ir relatīvi nelielā pilsētas teritorija. Tas nozīmē vieglāku uzraudzību un kontroli," atzinis Pazars un ironiski novērtējis, ka bez marihuānas kafejnīcām Liepājai neesot nekādu cerību izdzīvot, jo "kādreizējais Liepājas lepnums - tekstiluzņēmums Lauma - lēnām velk savu dzīvību, atlaižot cilvēkus, osta veģetē un nekādu dižo attīstību neuzrāda, Liepājas metalurgs strādā, bet tas nevar būt kā vienīgais pilsētas ekonomiskās attīstības stūrakmens".

Interneta komentētājs savā blogā izvērtējis, ka, Liepājā izveidojot narkotiku brīvzonu, būtu nodrošināts Liepājas viesnīcu piepildījums nedēļas nogalēs, lidostas pakalpojumu strauja attīstība gan Liepājā, gan arī Rīgas lidostā, papildu darba vietas pašvaldības policijas darbiniekiem kārtības nodrošināšanai un medicīnas darbiniekiem, jo nereti nāksies reanimēt kādu aktīvāku marihuānas lietotāju, bāru, klubu un restorānu apmeklējumu pieaugums, kā arī jaunu klubu un viesnīcu izveide.


Komentāri (1)
weed: nav slikta ideja :DD
23/12/2009 15:11
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: