Profesija: tehniķis

Interesē viss par un ap auto

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Masa nākamajā sezonā paliks "Ferrari" komandā
Publicēts 21. jūlijā, 2011.
Pirmās formulas (F-1) čempionāta komandas "Ferrari" sastāvā arī nākamajā sezonā startēs brazīliešu pilots Felipe Masa, vēsta spāņu laikraksts AS.

 

Pēdējā laikā izskanējušas baumas, ka par Masas aizvietotāju "Ferrari" komandā varētu kļūt kāds no tagadējiem "McLaren- Mercedes" komandas britu pilotiem - Džensons Batons vai Lūiss Hamiltons.

Lai arī "Ferrari" Masam vēl nav izteikusi oficiālu piedāvājumu pagarināt līgumu, komandas prezidents Luka di Montedzemolo paziņoja, ka vienības pilotu sastāvs nākamajā sezonā nemainīsies.

"Nākamajā sezonā mūsu piloti būs Masa un Fernando Alonso," teica di Montedzemolo. "Izskanējušas dažādas baumas, bet Alonso tagad ir ļoti spēcīgs, savukārt Masa iegūst labu sportisko formu."

"Septiņdesmitajos gados bija pieņemts, ka rezultāti ir tikpat svarīgi kā pilots un mašīna, taču, lai sasniegtu rezultātus, pilota un mašīnas ieguldījums dalījās uz pusēm," turpināja "Ferrari" prezidents. "Tagad ir uzskats, lai tiktu pie augstiem rezultātiem, formulas nozīmība ir 70 procenti, bet pilota - 30 procenti."

"Pat ja es piekristu šim apgalvojumam, varu droši teikt, ka Alonso un Masa iegulda lielāku darbu," stāstīja di Montedzemolo.

Lai arī "Ferrari" sezonu sākusi slikti, tomēr tā pakāpeniski turpina uzlabot rezultātus, ko pierāda Alonso uzvara iepriekšējā posmā - Lielbritānijas "Grand Prix" izcīņā.

"Alonso joprojām ir izredzes iegūt pasaules čempiona titulu, jo zaudēt cerības nevar līdz pēdējam brīdim," turpināja di Montedzemolo. "Mēs esam vīlušies, jo sezonas sākumā nespējām konkurēt ar "Red Bull", bet sacensības Silverstounā mums deva jaunas cerības."

F-1 čempionāta kopvērtējumā pēc deviņiem posmiem Alonso ar 112 punktiem ir trešajā pozīcijā, bet Masa ar 52 punktiem ir sestais.

Tikmēr čempionāta līderpozīcijā ar 204 punktiem ir pagājušās sezonas čempions vācietis Sebastjans Fetels no "Red Bull".

Tikmēr Konstruktoru kausā līdervienība ar 328 punktiem ir "Red Bull", bet pie 218 punktiem tikusi "McLaren-Mercedes" komanda. Labāko trijnieku noslēdz "Ferrari", kas deviņos posmos tikusi pie 164 punktiem.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: