Profesija: tehniķis

Interesē viss par un ap auto

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Mercedes citplanētiešiem
Publicēts 9. jūnijā, 2011.
Atzīmējot visurgājēja Unimog sešdesmito jubileju, Mercedes-Benz Special Trucks, kas ražo Unimog, Econic un Zetros sērijas kravas automobiļus, sagatavojis konceptauto Concept Design 60 Years Unimog.

Unimog, kas ir saīsinājums no Universal Motor Gerät (universāls motorizēts aparāts), pēc savas konstrukcijas ir vienkāršs kā bobiks, taču tam piemīt apskaužamas caurgājības spējas. Ne velti vairākus desmitus šo auto Daimler ziedoja glābējiem Japānā pēc postošās zemestrīces, kas notika marta sākumā.

Tāpat kā oriģinālie Unimog un arī mūsdienu automobiļi, arī konceptauto ir kārtīgs tērauda rāmis, lieli riteņi un atsevišķa kabīne, tiesa, tāda, kurā vadītājam uz galvas līst lietus.

Kabīnes dizains šķiet veidots pēc citplanētiešu ģīmja un līdzības, taču patiesībā ir rezultāts dizaineru spēlītēm ar Mercedes-Benz jauno modeļu dizaina valodu, kas agri vai vēlu radīs lietojumu arī komerctransportā, ne tikai CL, CLS, SLK, gaidāmās A-klases un citos vieglajos auto ar trīs staru tēmēkli uz motora pārsega malas.

Daimler komercauto dizaina nodaļas vadītāja Bertranda Jansena speciālistu komandas darba rezultāts ir auto, kas būvēts uz Unimog U 5000 tehnoloģiskās bāzes, ir tikpat veiktspējīgs kā uz zemes, tā arī ūdenī, taču izskatās krietni vien drosmīgāk, agresīvāk. Piemēram, tam ir sarkanas spirālatsperes, matēti sudraboti bamperi un koši zaļš motora pārsegs un dubļu sargi. Jansens norāda, ka krāsu kombinācijai iedvesmas avots bijušas vardes, kuru toksiskos ādas izdalījumus bultu uzgaļu apstrādāšanai izmanto Amazones džungļu indiāņi. Pēc dizainera teiktā Unimog arī ir kā varde, kas vienlīdz labi jūtas kā ūdenī, tā arī uz zemes. Un kas vēl - pats pirmais Unimog arī bija zaļā krāsā.

Attēlos redzamo Unimog sērijveidā neražos, taču dažas tā īpašības (kā tehniskas, tā arī stilistiskas) Mercedes-Benz Special Trucks dizaineri un konstruktori izmantos savā turpmākajā darbā, radot nākamās paaudzes universālos motorizētos aparātus.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: