Profesija: tehniķis

Interesē viss par un ap auto

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
MINI atkal brauks rallijā
Publicēts 28. jūlijā, 2010.
Savā laikā dažādās TV pārraidēs un, protams, arī tīmeklī ir redzētas neskaitāmas ainas, kurās sarkanas MINI somu pilotu rokās veic lidojumus cauri Somijas mežiem, un tagad ir skaidrs, ka šādas ainas būs iespējams vērot atkal. Tikai nav zināms, vai rallija MINI būs sarkani.

Nupat Lielbritānijā nodibinātā MINI World Rally Team iezīmē britu zīmola (tagad pieder BMW) atgriešanos rallija apritē. Trasē uz MINI Countryman bāzes būvētu WRC automobili jau redzēsim atsevišķos pasaules čempionāta posmos jau nākamgad, bet pilnu sezonu MINI aizvadīs 2011. gadā.

 

MINI līdzdalība WRC esot plānota vairākus gadus; konkrēts cipars gan minēts netiek, bet jācer, ka britiem veiksies labāk nekā Suzuki. Jācer arī, ka MINI rallija automobiļiem, ko aprīkos ar BMW izstrādātu 1,6 litru turbo motoru, izdosies ja ne pārspēt, tad vismaz atkārtot markas sešdesmito gadu panākumus (trīs uzvaras Montekarlo rallijā, kā arī panākumi Grieķijā, Lielbritānijā un Somijā).

MINI rallija automobiļus gatavos britu uzņēmums Prodrive, kas daudziem saistās ar Subaru rallija mašīnām, un, kā norāda BMW valdes loceklis un atbildīgais par mārketinga lietām Jans Robertsons, Countryman ir laba bāze konkurētspējīgas sacīkšu mašīnas uzbūvēšanai un Prodrive ir labs un pieredzējis partneris, lai to paveiktu.

"MINI zīmola fani vienmēr ir bijuši kaislīgi autosporta atbalstītāji un rallijs ir labs līdzeklis brenda tēla spodrināšanai. Es uzskatu, ka mums izdosies uzrakstīt vēl pāris nodaļas veiksmīgajā rallija stāstā," - tā Robertsons.

Prodrive dibinātājs un vadītājs Deivids Ričards tikmēr norāda: "Šī ir jauna, aizraujoša motoru sporta programma. Sešdesmitajos gados MINI aizrāva pasaules, kad mazie auto pārspēja par ar V8 motoru aprīkotos Ford un uzvarēja vienā no to laiku smagākajiem pārbaudījumiem - 4000 kilometrus garajā Montekarlo rallijā." 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: