Profesija: tehniķis

Interesē viss par un ap auto

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Monako Lielo balvu izcīna Fetels
Publicēts 30. maijā, 2011.
Pirmās formulas (F-1) čempionāta sestajā posmā - Montekarlo "Grand Prix" izcīņā - svētdien savu piekto uzvaru šosezon izcīnīja pašreizējais pasaules čempions un kopvērtējuma līderis vācietis Sebastjans Fetels no "Red Bull" komandas.

Viņš finišā par 1,1 sekundi apsteidza "Ferrari" komandas braucēju Fernando Alonso, bet trešajā vietā ierindojās "McLaren-Mercedes" pilots Džensons Batons.

Šajās sacensībās trasē divreiz devās drošības mašīna. Pirmā reize bija 33.aplī, kad tunelī trases malā ietriecās "Ferrari" komandas otrs pilots Felipe Masa, bet pēc tam 69.aplī, kad sadūrās "Renault" komandas pilots Vitālijs Petrovs un Haime Algesvari no "Toro Rosso" vienības. Kopā šajā avārijā cieta piecas formulas, to skaitā arī Lūiss Hamiltons no "McLaren", kurš sasita aizmugurējo antispārnu. Taču 72.aplī sacīkste tika apturēta, jo Petrovam bija nepieciešama medicīniskā palīdzība un trasi nekavējoties nevarēja atbrīvot no sasistajām mašīnām.

Pēc avārijas Petrovs bijis bezsamaņā un tika nogādāts slimnīcā uz medicīniskajām pārbaudēm. Tiek ziņots, ka sportistam cietušas kājas, bet viņa dzīvībai briesmas nedraud.

 

Sportistiem sešus apļus pirms sacensību beigām nācās veikt atkārtotu startu aiz drošības mašīnas. Kamēr sportisti gaidīja, kad trase tiks atbrīvota no avarējušo mašīnu detaļām, viņu mehāniķi varēja veikt formulu apkopi un pat nomainīt riepas.

Pirmajā aplī pēc atkārtota starta cīņā ar Hamiltonu vēl vienā avārijā iekļuva Pastors Maldonado no "Williams" komandas, izstājoties no sacensībām.

Tikmēr ceturtajā vietā ierindojās Fetela komandas biedrs Marks Vēbers, kurš pāris apļus pēc starta piedzīvoja tehniskas ķibeles, piektais bija Kamui Kobajaši no "Sauber", bet sestajā vietā finišu sasniedza Hamiltons.

Vēl pirmajā desmitniekā finišēja "Force India" pilots Adrians Zutils, "Renault" braucējs Niks Haidfelds, Rubens Barikello no "Williams" vienības un "Toro Rosso" pārstāvis Sebastjans Buemī.

F-1 čempionāta kopvērtējumā pēc pieciem posmiem Fetels ar 143 punktiem vēl vairāk nostiprinājās pirmajā vietā. Ar 83 punktiem otrais ir Hamiltons, bet trešajā pozīcijā ar 77 punktiem atrodas Vēbers, kuram ar 76 punktiem seko Batons, bet Alonso ticis pie 69 punktiem.

Tikmēr Konstruktoru kausā līderi ar 222 punktiem ir "Red Bull", bet pie 161 punkta tikusi "McLaren-Mercedes" komanda. Labāko trijnieku noslēdz "Ferrari", kas piecos posmos tikusi pie 93 punktiem.

Nākamais posms notiks 12.jūnijā, kad risināsies Kanādas "Grand Prix". 


Komentāri (1)
automoto: Atceros uz šo gonku vesalu f1 balli bijām sarīkojussi :)
07/12/2016 20:50
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: