Profesija: tehniķis

Interesē viss par un ap auto

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Moss: Hamiltons rāda sliktu piemēru
Publicēts 15. jūnijā, 2011.
Pirmās formulas (F-1) čempionāta komandas "McLaren-Mercedes" britu pilots Lūiss Hamiltons ar savu agresīvo braukšanu rāda sliktu piemēru, izteicies Lielbritānijas autosporta leģenda Stirlings Moss.

Kā ziņots, Kanādas "Grand Prix" sacensību astotajā aplī Hamiltons brauca pārāk agresīvi, saduroties ar savu tautieti un komandas biedru Džensonu Batonu. Tāpat viņš bija iesaistīts nelielā incidentā ar "Red Bull" komandas braucēju Marku Vēberu.

Pirms tam Monako "Grad Prix" izcīņā Hamiltons vispirms izraisīja sadursmi ar venecuēlieti Pastoru Maldonado no "Williams" komandas, bet brīdi vēlāk viņš iekļuva incidentā arī ar "Ferrari" vienības brazīliešu pilotu Felipi Masu. Hamiltons centās apdzīt brazīlieti, abi piloti nedaudz sadūrās, un pāris sekundes vēlāk Masa avarēja. Par šo incidentu Hamiltonam nācās izbraukt cauri boksiem.

Par saviem manevriem Monreālas sacīkstēs Hamiltons iepriekš saņēma asu kritiku no bijušā F-1 čempiona Nikija Laudas.

Tikmēr nedaudz vīlies Lielbritānijas pilota braukšanas manierē ir arī Moss.

"Mūsdienu sacensībās, kamēr braucējs ir iekšmalā, viņš ir drošībā," televīzijas kanālam ITV teica Moss. "Taču es domāju, ka Hamiltona rīcība bija nepareiza."

"Viņam noteikti nevajadzētu šādi braukt, un tas rāda sliktu piemēru, it īpaši tāpēc, ka ir tik lielisks pilots," uzsvēra kādreizējais pilots.

Moss uzskata, ka Hamiltona braukšanas stilu ietekmēja tas, ka viņa tēvs Entonijs Hamiltons vairs nav viņa menedžeris.

"Viena lieta, kā viņam pietrūkst, ir tēvs," uzskata Moss. "Tēvs Hamiltonam vairs nav menedžeris, bet es gribētu, lai viņš būtu, jo tas atrisinātu daudz lietas. Nav šaubu, ka Entonijs Hamiltons ir ļoti ietekmējis Lūisu un nekas tāds nenotiktu pirms pāris gadiem. Cerams, ka viņš atgriezīsies un mācēs savaldīt savu dēlu."

 

Lielbritānijas autosporta leģenda uzsver, ka šīs ažiotāžas cēlonis ir tas, ka Lūiss Hamiltons ir viens no šī brīža labākajiem F-1 pilotiem.

"Viņš ir viens no labākajiem braucējiem un jau ieguvis pasaules čempiona titulu. Tieši tas šo situāciju padara vēl sliktāku," uzskata Moss.

Šī gada čempionāta kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem Hamiltons ar 85 punktiem atrodas ceturtajā vietā.

Tikmēr pārliecinošā līderpozīcijā pašlaik ar 161 punktu atrodas pagājušās sezonas pasaules čempions vācietis Sebastjans Fetels no "Red Bull" komandas. Otrais ar 101 punktu ir Batons, bet trešajā vietā ar 94 punktiem atrodas Fetela komandas biedrs austrālietis Marks Vēbers.

Nākamais posms notiks 26.jūnijā, kad Valensijas trasē Spānijā risināsies Eiropas "Grand Prix"

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: