Profesija: tehniķis

Interesē viss par un ap auto

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Premium ražotāji mašīnas pielāgo braucējiem ar lieko svaru
Publicēts 25. oktobrī, 2011.
Vadošie automašīnu ražotāji spiesti palielināt automašīnu izmērus un izturību, jo aizvien vairāk vadītāju cieš no liekā svara, ziņo britu laikraksts "The Daily Telegraph".

 

Krasās globālās aptaukošanās tendences dēļ tipisks ģimenes auto ir par 30 centimetriem platāks un gandrīz divreiz smagāks nekā pirms 50 gadiem, un tagad arī daži luksusa automašīnu ražotāji sākuši izmēģināt nākamās paaudzes braucamos, kas piemēroti tieši apaļīgākiem cilvēkiem.

Lai izpētītu jaunākās patērētāju vajadzības, pagājušajā nedēļā automašīnu ražotājs BMW pieaicināja 800 brīvprātīgos, kuru vidū bija gan slaidi cilvēki, gan stipri aptaukojušies, liekot viņiem veikt dažādus uzdevumus un vērojot, kā aptaukošanās ietekmē cilvēku spēju vadīt auto.

"Cilvēki kļūs aizvien korpulentāki, un mēs vēlējāmies noskaidrot, kā tas ierobežo viņu kustības un kā mēs varam adaptēt mūsu mašīnas klientu mainīgajām vajadzībām," sarunā ar laikrakstu "Sunday Times" skaidroja BMW ergonomikas speciālists Ralfs Kaizers. "Mums jau ir tādas lietas kā auto novietošanas atbalsta sistēma, kas rāda uz ekrāna šķēršļus, kad jūs braucat atpakaļgaitā. Cilvēki, kuriem grūti pagriezties par 140 grādiem, lai paskatītos atpakaļ, tagad var vienkārši skatīties ekrānā."

Arī Vācijas automašīnu ražošanas kompānija Mercedes-Benz paziņojusi savu plānu padarīt izturīgākus rokturus virs durvīm, lai palīdzētu atbalstīties smagākiem pasažieriem. Tāpat uzņēmums Porsche savos dārgākajos modeļos iebūvē ar elektrību darbināmus automobiļa stūres statņus, kas paceļas, kad dzinējs tiek izslēgts, piedevām, izslēdzot dzinēju līdz ar stūres kolonnas pacelšanos, bieži vien sēdeklis mēdz nolaisties mazliet zemāk, lai vadītājam atvieglotu izkāpšanu un pēc tam arī iekāpšanu.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: