Profesija: tehniķis

Interesē viss par un ap auto

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Veyron ar porcelāna apdari
Publicēts 2. jūlijā, 2011.
Titāns, platīns, zelts, kevlars un oglekļa šķiedra, dažādos veidos apstrādāts alumīnijs un mīkstie materiāli, kā arī koks - tie visi sastopami dažādu auto apdarē, turklāt gan salonā, gan no ārpuses un arī pašā konstrukcijā.

 

Tomēr aizvien ir arī tādi materiāli, kas autobūvei ir sveši, piemēram, vannasistabā un virtuvē sastopamais porcelāns, ko Bugatti sadarbībā ar vācu Karalisko porcelāna manufaktūru (Königliche Porzellan-Manufatur Berlin) izmantojuši supermašīnas Veyron īpašās L'Or Blanc versijas izgatavošanā.

Ekskluzīvais Veyron rodsters Grand Sport L'Or Blanc ir pasaulē pirmais auto, kura virsbūvi un interjera elementus klāj augstākās klases porcelāns.

"Sākumā šķiet, ka porcelāna izmantošana automašīnā ir neparasta ideja, vēl jo vairāk tad, ja runa ir par planētas ātrāko kabrioletu," saka Bugatti mārketinga direktors Štefans Brungs. "Tomēr jāatceras, ka Bugatti aicinājums un sūtība ir līdz šim nerealizētu ideju un mērķu īstenošana un sasniegšana, paturot prātā augstākās kvalitātes standartus un estētiku. Tādējādi mēs turpinām to, ko savulaik iesāka Etore Bugati - arī viņam patika eksperimentēt ar jauniem materiāliem."

Porcelāna manufaktūras vadītājs Jorgs Voltmans savukārt norāda, ka iedvesmu idejai par porcelāna izmantošanu auto apdarē smēlies no Etores jaunākā brāļa Rembranta Bugati ziloņa skulptūras. "Sākotnēji gribējām ziloni izmantot savas produkcijas noformēšanā, taču soli pa solim, sintezējot dažādas idejas, nonācām līdz īpašajam Grand Sport," atzīmē Voltmans, piebilstot, ka Veyron ir palīdzējis viņa uzņēmuma ražotajai produkcijai kļūt ne tikai par baltāko, bet arī par ātrāko porcelānu uz planētas.

Nobeigumā Bugatti norāda, ka sadarbība ar trauku rūpnīcu tiks turpināta, jo porcelāna apgleznošanas tehnoloģijas ļāvušas autoražotāja dizaineriem iegūt jaunas prasmes un zināšanas. No tā var secināt, ka tās tiks liktas lietā jau tuvākajā laikā, jo ir dota zaļā gaisma četru durvju sedana 16C Galibier ražošanai.

Starp citu, Bugatti Veyron Grand Sport L'Or Blanc ir nopērkams - par 1,65 miljoniem eiro.

Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: