Profesija: tehniķis

Interesē viss par un ap auto

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
VW apliecina nodomus apvienoties ar Porsche
Publicēts 11. martā, 2011.
Vācijas autobūves koncerna "Volkswagen" vadītājs Martins Vinterkorns ceturtdien kārtējo reizi apstiprināja nodomus apvienoties ar Vācijas ekskluzīvo sporta automašīnu ražošanas kompāniju "Porsche", taču uzsvēra, ka tai vispirms nepieciešams atrisināt tās finanšu problēmas.

"Alianses un partnerības ir svarīgs instruments," lai sasniegtu uzņēmuma mērķi līdz 2018.gadam kļūt par pasaulē lielāko autoražotāju, norādīja Vinterkorns.

Viņš piebilda, ka viņa nodomi attiecībā uz "Porsche" nav mainījušies.

"Volkswagen" pieder 49,9% "Porsche" akciju, un kompānija vēlas iegādāties atlikušo akciju daļu, lai to padarītu par desmito koncerna zīmolu.

Taču "Volkswagen" vadītājs uzsver, ka "Porsche" vispirms nepieciešams uzlabot tās finansiālo stāvokli.

"Pirmais solis apvienošanās procesā tika sperts, iegādājoties "Porsche Holding", nākamais solis ir "Porsche" kapitāla palielināšana," sacīja Vinterkorns.

Jau ziņots, ka šā mēneša sākumā "Volkswagen" par 3,3 miljardiem eiro (2,3 miljardiem latu) iegādājās "Porsche" automobiļu tirdzniecības uzņēmumu Zalcburgā "Porsche Holding Salzburg".

Volkswagen un Porsche Automobil Holding SE izpilddirektors Martins Vinterkorns (no kreisās) un Porsche izpilddirektors Matiass Millers. Foto: AFP/LETA

No šī darījuma iegūto naudu "Porsche" izmantos, lai palielinātu kapitālu un samazinātu sešu miljardu eiro (4,2 miljardu latu) parādsaistības, kuras "Porsche" uzkrāja, 2008.gadā neveiksmīgi mēģinot pārņemt krietni lielāko "Volkswagen".

Sagaidāms, ka līdz maija beigām kompānijas kapitāls tiks palielināts par pieciem miljardiem eiro (3,5 miljardiem latu), lai arī šis kapitāla palielināšanas termiņš varētu tikt atlikts līdz augusta beigām.

Savukārt pilnīga abu uzņēmumu apvienošanās varētu tikt aizkavēta līdz 2012.gadam, ņemot vērā tiesas prāvu pret diviem bijušajiem "Porsche" vadītājiem saistībā ar neveiksmīgo pārņemšanas mēģinājumu.

Tajā pat laikā "Volkswagen" plāno arī izveidot stabilu kravas automašīnu struktūrvienību ar akcijām, kuras kompānijai pieder Zviedrijas uzņēmumā "Scania" un Vācijas MAN.

 

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: